UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

marți, 29 ianuarie 2008

Investitii masive la Aeroport si Tetarom

Bugetele mai multor institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean vor fi supuse aprobarii in sedinta de miine. La Aeroport se vor investi 53 de milioane de lei, iar la Tetarom 111 milioane.

Daca se va aproba in sedinta de astazi a CJ, Aeroportul International Cluj va primi 53 de milioane de lei
Conform proiectului inaintat spre aprobare consilierilor judeteni, Aeroportul International Cluj-Napoca are pentru acest an prevazute venituri de aproximativ 24,6 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 26% fata de anul trecut. Volumul cheltuielilor este egal cu cel al veniturilor, in contextul in care oficialii institutiei anunta ca nu urmaresc profitul, ci mai degraba dezvoltarea infrastructurii aeroportuare. In ceea ce priveste personalul, au fost prevazute sume suplimentare, in conditiile in care pina la sfirsitul anului se estimeaza sa se ajunga la 205 salariati, cu 50 mai mult decit anul trecut. Aeroportul are prevazute pentru 2008 nu mai putin de 53 de milioane de lei pentru investitii, 14,6 milioane asigurindu-se din surse proprii, aproape 19 milioane din alocatii bugetare si restul din credite bancare. In acest an se vor cheltui 20 de milioane de lei pentru continuarea unor lucrari precum terminalele de plecari si sosiri pasageri sau reamplasarea si redimensionarea uzinei electrice si a centralei termice. La capitolul lucrari noi, sint prevazuti in proiectul de buget 19 milioane de lei. Acestia vor fi folositi, printre altele, pentru realizarea pistei de 3,5 kilometri, efectuarea unui parking suprateran, realizarea terminalului cargo si extinderea platformei de imbarcare-debarcare.
In ceea ce priveste Tetaromul, veniturile totale ale societatii sint in valoare de 2.738.599 de lei, cu aproximativ 638.000 de lei mai mult decit in anul precedent. O mare parte din acesti bani, respectiv aproape 2,3 milioane de lei, vin din administrarea parcurilor industriale. Alte aproximativ 411 mii de lei reprezinta transferurile de la bugetul Consiliului Judetean. Cheltuielile totale ale Tetarom, prevazute in proiectul de buget pentru acest an, se ridica la aproximativ 2,67 de milioane de lei. Cea mai mare parte a acestora le reprezinta cheltuielile de personal, fiind alocati, totodata, aproape 590.000 de lei pentru materiale si administrarea parcurilor industriale. Tetaromul are 45.000 de lei pusi deoparte pentru publicitate. Valoarea totala a investitiilor in parcul industrial este insa de-a dreptul impresionata, ridicindu-se la peste 111 milioane de lei, aproape toti banii fiind alocati de la buget. In urma estimarilor efectuate, se preconizeaza ca societatea sa realizeze un profit brut de 65.665 de lei. Consilierii judeteni isi vor mai exprima votul referitor la bugetele centrului Agrotransilvania, al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) si al Regiei Autonome a Drumurilor Judetene (RADJ)