UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 30 ianuarie 2008

Florin Anghel a depus o contestaţie la rezultatele alegerilor de la Congresul PC

Florin Anghel a depus o contestaţie la rezultatele alegerilor de la Congresul PC
Preşedintele PC Prahova, Florin Anghel, care a pierdut funcţia de preşedinte al partidului la Congresul extraordinar de duminica trecută în faţa deputatului Daniela Popa, contestă rezultatele alegerilor din PC.

Florin Anghel a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că marţi seară, a trimis, prin fax, la sediul central al Partidului Conservator, contestaţia sa privind rezultatul scrutinului din cadrul Congresului Extraordinar de duminica trecută, el primind, tot prin fax, număr de înregistrare la contestaţia depusă.

Potrivit declaraţiei lui Anghel, în contestaţie sunt invocate două motive: primul este neorganizarea unui al doilea tur de scrutin în urma rezultatului obţinut după votul iniţial, iar al doilea este, după cum susţine Anghel, faptul că "nu iese numărul de voturi".

Preşedintele PC Prahova a explicat că, după încheierea numărătorii voturilor din cadrul Congresului, de la tribună s-a anunţat că au fost 1208 voturi, dintre care 1 200 valabil exprimate, opt fiind nule.

Anghel a precizat că un calcul simplu arată că numărul de voturi primit de cei trei candidaţi este cu 12 voturi mai mare decât numărul anunţat al voturilor valabil exprimate.

"Faceţi un calcul: 570 de voturi pentru Daniela Popa, plus 557 de voturi acordate mie, plus 85 de voturi pentru Sabin Cutaş, înseamnă mai mult de 1.200 de voturi, atât cât s-a spus de la tribună că au fost voturi valabile", a spus Anghel.