UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

joi, 29 noiembrie 2007

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, a declarat ieri

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, a declarat ieri că regretă decizia de autosuspendare din funcţia de lider al PNL Cluj a lui Marius Nicoară şi consideră că restructurarea conducerii filialei clujene cu şase luni înainte de alegerile locale s-ar putea dovedi dezastruoasă pentru organizaţie.
Popa a spus că o decizie în ceea ce priveşte demiterea liberalilor clujeni responsabili pentru scorul obţinut la europarlamentare ar trebui luată numai după analizarea activităţii fiecăruia. Popa, care a luat legătura cu Marius Nicoară şi l-a sfătuit să renunţe la decizia “pripită” de a demisiona, consideră că situaţia ar trebui analizată calculând şi problemele de imagine ale partidului.
“Trebuie să se ţină cont de cât anume ne-au afectat scandalurile şi trebuie analizat sondajul din octombrie şi văzut de ce am scăzut”, a sugerat Popa, conform căruia sancţionarea şefului de campanie al PNL Cluj, Ciprian Păun, ar fi o greşeală majoră, întrucât s-a dovedit că tineretul (pe care Păun şi-a axat strategia – n. red.) este o bază unde PNL-ul a stat bine.
“Aşa, plecăm toţi, dar ce facem cu partidul? Vin necunoscuţi în funcţii? Nu văd alţi oameni care să înlocuiască toată echipa de conducere a PNL Cluj”, crede Popa, pentru care Nicoară este în continuare cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PNL Cluj. “Fiind şi preşedintele Consiliului Judeţean, nu are nimeni o notorietate mai mare decât a sa. Nicoară e şi un vector de imagine, iar faptul că partidul nu a venit după el este un subiect de analiză, trebuie văzut de ce anume nu se identifică cu partidul”, a avertizat liberalul.
Ca să-şi ilustreze şi mai bine punctul de vedere, Adrian Popa a comparat partidul cu o firmă privată. “Managementul unui partid este ca la un SRL. La o greşeală ce faci, închizi firma?”, se întreba el retoric. Popa a mai anunţat că astăzi va avea loc şedinţa Biroului Municipal, iar mâine, cea a Biroului Permanent Judeţean, unde propune să se discute deschis, “cu cărţile pe faţă.”