UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 21 noiembrie 2007

ORBAN, IN VIZITA LA CLUJ


Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a vizitat, sambata, 17 noiembrie, alaturi de liberalii clujeni, cele mai importante obiective de infrastructura din judetul Cluj.

Astfel, aflat la Dej, ministrul Ludovic Orban a anuntat ca s-a reluat licitatia pentru realizarea tronsonului Livada-Dej si ca firma castigatoare, FCC, va incepe lucrarile in saptamana ce urmeaza, avand mai apoi un an la dispozitie pentru finalizarea lucrarilor. In ceea ce priveste centura de ocolire a municipiului Gherla, traseul acesteia va reconstitui vechiul drum roman al localitatii.

Ministrul Ludovic Orban s-a deplasat si la santierul Nokia din localitatea Jucu, unde oficialii parcului industrial Tetarom III au cerut sprijin pentru eficientizarea cailor de acces catre parcul industrial. In acest context, ministrul Transporturilor a promis ca va sprijini facilitarea cailor de transport catre santierul Nokia, prin acordarea de fonduri necesare pentru realizarea unei noi statii CFR si prin amplasarea a doua treceri peste calea ferata, la Rascruci si la Jucu.

Pe agenda ministrului s-a regasit si o scurta vizita pe santierul din Apahida al centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, unde Orban a declarat ca 'asteapta o mobilizare din partea constructorului, pentru ca stadiile de executie sunt undeva pe la 25-30%.
'Daca se rezolva problema exproprierilor, constructorii vor avansa mai repede', a mai precizat ministrul Transporturilor.