UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 28 noiembrie 2007

Lideri PSD i-au contactat pe liberali pe tema intrării la guvernare - surse

BUCUREŞTI 21:15,28.11.2007

Mai mulţi lideri PSD i-au contactat, în cursul acestei săptămâni, pe membrii conducerii PNL, pentru a le propune un Guvern PNL-PSD, ca efect al rezultatelor alegerilor europarlamentare, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Potrivit surselor citate, liderii social-democraţi au propus cooptarea PSD la guvernare, prin acordarea mai multor portofolii de ministru acestui partid.

De asemenea, liderii PSD ar mai fi pus şi alte condiţii, una dintre ele fiind organizarea alegerilor parlamentare din 2008, odată cu cele locale, la finele lunii mai sau în luna iunie.

Aceleaşi surse au mai spus că discuţiile dintre liberali şi social-democraţi sunt exploratorii, o decizie urmând să fie luată după o întâlnirea a liderilor celor două partide, Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană. În cazul în care aceştia ajung la un acord, subiectul guvernării PNL-PSD va fi abordat în Comitetul Executiv al PSD de luni, dar şi la nivelul conducerii PNL.

Liderii PSD s-au întâlnit, luni seara, la un restaurant din Bucureşti, discutând, printre altele, şi despre oportunitatea intrării la guvernare alături de PNL, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din partid.