UNGUR LIVIU ALIN

"NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE"

miercuri, 28 noiembrie 2007

Ambasada şi consulatele din Italia oferă asistenţă juridică românilor cu decizii de expulzare

Ambasada şi consulatele din Italia oferă asistenţă juridică românilor cu decizii de expulzare

BUCUREŞTI / 11:37, 28.11.2007

Ambasada României la Roma, precum şi consulatele de la Milano şi Torino, oferă, începând de marţi, asistenţă juridică cetăţenilor români care fac obiectul unei "decizii de îndepărtare" emise de autorităţile italiene în baza Decretului privind expulzările.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că, începând cu 27 noiembrie 2007, cetăţenii români care fac obiectul unei decizii de îndepărtare emise de autorităţile italiene în baza Decretului lege nr. 181/2007 pot să depună la sediul Ambasadei României la Roma sau la Consulatele Generale ale României de la Milano şi Torino, în termenul legal de 20 de zile, documentele aferente îndepărtării de pe teritoriul italian", precizează MAE într-un comunicat.

Asistenţa juridică va fi asigurată gratuit de o firmă de avocatură italiană, selectată de Ministerul român al Justiţiei.

"Asistenţa vizează numai contestaţiile la adresa deciziilor de îndepărtare emise în baza actului normativ italian menţionat şi nu alte litigii pe care cetăţenii români le au cu entităţi publice sau private de pe teritoriul italian", precizează MAE, adăugând că derularea acestui proiect face parte din ansamblul de măsuri pe care Guvernul de la Bucureşti le are în vedere în sprijinul cetăţenilor români aflaţi în dificultate în Italia.